×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
«آقای هاشمی» به بازار کتاب می‌آید

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، در میان سیاست‌مداران ایرانی، زیاد نیستند کسانی که نسبت به نگارش مستمر و مرتب خاطرات روزانۀ خود تا پایان عمر، اقدام کرده باشند. آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از همین افراد است. او از سال ۱۳۶۰ شروع به نگارش خاطرات خود در قالب یادداشت‌های روزانه کرد و آن را ۳۵ سال، یعنی تا آخرین روز حیات خود ادامه داد. شاید بتوان یکی از دلایل این انگیزه و پشتکار در نگارش خاطرات روزانه را حضور آقای هاشمی در کانون مسائل و تحولات کشور دانست.

وی گذشته از جایگاه خود در میان نیرو‌های انقلابی و خط امامی به‌دلیل مبارزات طولانی در دوران قبل از انقلاب، از همان ابتدای برپایی نظام جمهوری اسلامی، به‌عنوان یکی از یاران نزدیک حضرت امام شناخته شد و با عضویت در شورای انقلاب، در جریان مهم‌ترین مسائل کشور قرار گرفت. به‌علاوه، حضور در مناصب و مسئولیت‌های رسمی و غیررسمی گوناگون و به‌ویژه حضور در جمع پنج‌نفرۀ مؤسس حزب جمهوری اسلامی، و سپس تکیه زدن بر کرسی ریاست مجلس، هاشمی را به یکی از شخصیت‌های برجستۀ نظام تبدیل کرد. پس از آن، با شروع جنگ تحمیلی و به‌ویژه در پی جراحت آیت‌الله خامنه‌ای در واقعۀ تروریستی ۶ تیر۱۳۶۰، او علاوه‌بر مسئولیت‌های پیشین، وظایف مهم و سنگینی را در جریان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس بر عهده گرفت که تا پایان آن استمرار داشت.

تا پاییز۱۴۰۱، دفتر نشر معارف انقلاب به‌عنوان ناشر رسمی آثار آقای هاشمی رفسنجانی، ۱۹ جلد از یادداشت‌های روزانۀ وی را تحت عنوان کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی منتشر کرده و برای هر جلد نیز نام و عنوانی متناسب با وقایع آن سال برگزیده است.

یادداشت‌های آقای هاشمی به‌ویژه برای اهالی تاریخ و سیاست جذاب است و البته ممکن است همین جذابیت موجب عدم دقت کافی در محتوای این یادداشت‌ها شود. روی سخن در اینجا به‌خصوص با اصحاب تاریخ و سیاست است. اما دقت در مطالعۀ این یادداشت‌ها به‌تدریج، نگاه را روی برخی یادداشت‌ها متوقف می‌کند و در ذهن علامت‌سؤالی دربارۀ آن‌ها حک می‌شود. گاهی این علامت‌سؤال کوچک و گاهی بزرگ و گاهی نیز همراه با یک یا حتی چند علامت تعجب در کنار آن است.

آنچه موجب آن توقف چشم و حک شدن علامت‌سؤال در ذهن می‌شود، نکاتی فراتر از ایرادات عادی در ثبت این خاطرات است! واقعیت این است که از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۷۸، اتفاقات بسیار زیاد و متنوعی در کشور افتاده است و همین اتفاقات فضای سیاسی کشور را هر روز پیچیده‌تر از قبل ساخته‌اند.

طرح سؤالات و ابهامات دربارۀ محتوای برخی یادداشت‌های آقای هاشمی طی جلساتی منظم و مروری بر مجموعه یاداشت‌ها و تمامی صحبت‌ها ضبط و پیاده و منتشر شده آن مرحوم سرآغاز یک بحث مفصل و طولانی شد که جمع‌بندی آن در کتاب «آقای هاشمی»؛ به رشته تحریر در آمده است.

کتاب «آقای هاشمی»؛ تأملی در یادداشت‌های و خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی با نگاهی نقادانه به زودی توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار می‌شود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false