true
محمود کریمی گفت: زیر ساختهای تربیتی را در هیئت مذهبی، باید جدی بگیریم تا لطمه نخوریم. شور خواندن بازی با آتش است که اگر حواسمان نباشد از شرع خارج میشویم، اشتباه کردن در شور، ظلم است چون ممکن است از جلسه خارج شود.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از بسیج مداحان، حاج محمود کریمی، ذاکر و مداح اهل بیت(ع) در نخستین همایش مداحان برگزیده جوان که در شهر مقدس مشهد برگزار شد، اظهار داشت: قسمتی از جلسات که به آن "شور" گفته می شود، نیاز به کار فراوان دارد، کسانی که جلسه برپا می کنند و یا حضور می یابند دارای "شور" هستند.
*شور در خانوادهها اثر دارد بنابراین نباید لطمه وارد کند
کریمی ادامه داد: شور چکیده ی یک جلسه است که ما به عنوان یک مداح و ستایشگر باید آن را هدایت و مدیریت کنیم. موقع ایجاد شور باید مستمع کنترل شود زیرا رعایت ملاحظاتی که در شور می شود از خود جلسه بیشتر است. چون شور در خانوادهها خیلی نفوذ دارد باید روی آن کار شود تا لطمه وارد نکند و یک مداح باید روضه خوانی و مداحی را بگذراند تا به شور خواندن برسد.
کریمی با اشاره به فرم و قالب شور تصریح کرد: در شور باید جواب کوتاه باشد، از مستمع کار نکشد تا مستمع خودش بتواند مانور دهد، با حماسه خوانده شود، گام صدا مشخص باشد، اختصار در نفس صورت بگیرد، همگام سازی شود، اساس جلسه روضه ها توجه به آیات و روایات است که شور هم باید در این قالب قرار بگیرد و مدیریت شود.
وی در ادامه مطلب فوق گفت: باید از صدای ساز و نفس مستمع استفاده و برای شنوندهها ایجاد اطمینان کرد، شور باید راحت باشد تا مستمع نیازی به تحلیل آن نداشته باشد.
کریمی همچنین در خصوص محتوای شور گفت: شور خواندن بازی با آتش است که اگر حواسمان نباشد، از شرع خارج می شویم، اشتباه کردن در شور، ظلم است چون ممکن است از جلسه خارج شود.
این ذاکر اهل بیت(ع) با اشاره به معانی موجود در شور، افزود: معانی در شور باید سهل الوصول باشد تا شنونده راحت متوجه شود و در شور نباید گره بیشتر از یکی باشد.
کریمی بیان داشت: حماسه و عاطفه باید در شور رعایت شود و این شور حماسی در حد امکان با زبان کلاسیک و فخیم باشد، به معانی والا دقت شود و استدلال در محتوا باشد تا القاء تشبه به وحی منزل نشود.
false
true
false
true