×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
شناسایی ۵ مورد کرونای آفریقایی و ۳ کرونای هندی در کشور

به گزارش چغادک نیوز،سعید نمکی در حاشیه نشست مجازی کارگروه وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در خصوص معاهده بین المللی آمادگی و پاسخ به همه گیری کووید ۱۹، گفت: امروز نشستی به شکل ویدیوکنفرانسی با مدیران شرق منطقه سازمان بهداشت جهانی و همینطور برخی افرادی که از ژنو به آنها پیوسته بودند و وزاری بهداشت کشورهای منطقه شرق مدیترانه برگزار شد که محبت کردند و  من از جمهوری اسلامی ایران در بین سایر وزرا، اولین سخنرانی را انجام دادم.

وی گفت: بعد از هجمه کووید۱۹ که بعد از یک قرن دنیا گرفتار چنین مشکل و فاجعه بیماری‌زایی شد، همه کشورها دچار تکانه‌ای شدند که آمادگی برای چنین هجمه گسترده‌ای برای همه آنها میسر نبود؛ از طرفی ساختار سازمان جهانی بهداشت در جنبه‌های مختلف پاسخگوی این گرفتاری گسترده چه از نظر فنی و چه از نظر حمایت‌ها نبود.

وی افزود: در منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت این نشست به عنوان اولین نشست برگزار شد تا به مواردی توجه کنند که مثلا اگر خدایی نکرده بازهم یک عامل گسترده تهدید کننده جهانی، کشورها را فرا گرفت، چه کنیم و چقدر کشورها باید امکانات و تجهیزات را تهیه کنند. سازمان جهانی بهداشت گرچه در این دوره قابلیت بالایی از خود نشان نداد اما به عنوان تنها گزینه ممکن برای پیوند کشورها در عرصه نظام سلامت باید سرپا و مقتدر بماند؛ اما ساز و کار برای این امر چیست تا سازمان  بهداشت جهانی بیش از گذشته بدرخشد؟

نمکی ادامه داد: نکته مهم مطرح شده در جلسه امروز بی عدالتی گسترده در بین کشورهای فقیر و غنی است و حتی کشورهایی مثل ما که از نظر اقتصادی شاید جزو کشورهای فقیر نباشیم اما تحریم‌های ظالمانه ما را تحت فشار قرار داده است‌. چه ساز و کاری باید طراحی کرد تا در گرفتاری‌های گسترده عفونی و غیر عفونی، مردم کشورها در تحریم ها دچار آسیب جدی نشوند؟ امروز به این ساز و کارها می‌پردازیم و ما هم نکات و پیشنهادات مهمی در ۸ بند عنوان کردیم.

نمکی با تشکر از اصحاب رسانه درباره وضعیت کرونا در کشور، تاکید کرد: موج چهارم با ویروس انگلیسی با همت بلند مدافعین سلامت، همت مردم و سایر دستگاه‌ها، لطف خداوند و دعای مردم سر تعظیم فرود آورد و به سمتی رفت که در خیلی جاها شاهد توقف و در خیلی از استان‌ها مسیر کندی حرکت و بازگشت به آرامش نسبی را ببینیم. در این دوره میزان بیماران ما ۲.۵ برابر قبل بود و در برخی استان‌ها تا ۱۰ برابر پیک قبلی خیز بیماری را داشتیم؛ اما با تمهیدات اندیشیده شده وضعیت مطلوب‌تری نسبت به پیک‌های قبلی طی کردیم. گزارشات مفصلی از این حرکت عالمانه در نشستی مفصل شرح داده خواهد شد تا شیوه‌هایی که اتخاذ کردیم تا مردم معطل تخت نمانند، بیان شود.

وی درباره جهش‌ها و موتاسیون‌های ویروس، اظهار کرد: متاسفانه در برخی استان‌ها به جز ویروس انگلیسی، موتاسیون‌های جدید دیگری را پیدا کردیم. گفته بودم در استان هرمزگان ۳ نمونه محرز شده ویروس آفریقای جنوبی را پیدا کردیم، این سه نمونه از نظر ابتلای قطعی به ۵ مورد و از نظر ابتلای مشکوک به ۳۰ مورد جدید رسید که بین ۳۵ تا ۳۸ مورد جدید را در استان هرمزگان ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی خواهیم داشت.

نمکی ادامه داد: از هفته قبل به روسای دانشگاه علوم پزشکی فارس، بوشهر و هرمزگان ابلاغ کردم تا مجموعه ۳ ضلعی تشکیل دهند زیرا پارسیان، لامرد، عسلویه جاهایی بودند که باید به شدت پایش می‌شدند. بنابراین کمیته‌ای تشکیل شد و همکاران من در این ۳ استان حضور فعال یافتند و خدارا شکر این موج به خوبی در حال کنترل است.

وزیر بهداشت گفت: اما مردم باید بدانند که با نزدیک شدن به عید فطر و اینکه در سال قبل هم در مناطقی مثل خوزستان و بوشهر و قسمت‌هایی از فارس مشکلاتی داشتیم و اگر مردم عید فطر را مراعات نکنند و ما شیوع گرفتاری با ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی را در این مناطق داشته باشیم، کار بسیار بسیار سخت‌تر از مدیریت ویروس انگلیسی خواهد شد.

وی افزود: یکی از مشکلات ویروس موتاسیون یافته آفریقای جنوبی عدم پاسخ به درمان، مقاومت به درمان و از همه مهمتر اینکه اکثر واکسن‌های ساخته شده در جهان در برابر این ویروس تقریبا ناتوان هستند و  توانمندی مقابله آنتی بادی این واکسن‌ها با ویروس موتاسیون یافته آفریقایی بسیار محدود است.

وزیر بهداشت درباره موتاسیون هندی کرونا نیز گفت: متاسفانه در این مورد هم اعلام کردیم که در حال رصد هستیم و متاسفانه موارد تایید شد و در استان قم ۳ مورد تایید شده از بین هندی‌های استان شناسایی کردیم و داریم تمام تماس نزدیک آنها را رصد می‌کنیم و تمام این مجموعه را قرنطینه کردیم و در حال پایش شرایط هستیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه در استان آذربایجان غربی در مجموعه‌ای که توسط کارگران هندی اداره می‌شد حداقل ۱۰ مورد جدید پیدا کردیم که این ۱۰ مورد یک نوع ویروس هیبرید هندی_ کالیفرنیایی است که یکی از بدترین انواع سوغاتی است که می‌شد برای کشور آورد. این ویروس در ماه جدید شناسایی شد و به سرعت خود را به آذربایجان غربی رسانده است که متاسفانه در استان یزد هم در یک کارخانه فولاد که هم کارگر هندی و هم کارگر ایرانی داشت مشاهده کردیم که بلافاصله همکارانم را فرستادم و تمام این افراد در قرنطینه‌اند و تمام افراد در تماس با آنها با فرماندهی بنده هر روز رصد می‌شوند و گزارشات لحظه‌ای دارم.

وی افزود: متاسفانه ویروس هر دو از نوع هیبرید است که یکی از چموش‌ترین ویروس‌هایی است که تاکنون گزارش شده است که این نوع کالیفرنیا_ هندی است. درحال رصد شرایط هستیم و نمونه‌هایی از آشتیان، ورامین، تهران، بیمارستان شهدای پاکدشت گزارش کردند که دیروز شخصا آنجا بودم. موارد بررسی شده و در بین آنها با اینکه تبعه افغانستانی و برخی کشورها داشتیم هیچ  موتاسیونی یافت نشد و همه آنها واریانت انگلیسی بود.

نمکی ادامه داد: با توجه به اینکه تازه همکارانم با خستگی مفرط از گیر یک چنین موج سنگین ویروس انگلیسی خلاص شدند و کمی نفس می‌کشند، الان اگر دوباره به دام ویروس هندی یا هیبرید کالیفرنیایی_هندی و یا آفریقای جنوبی بیفتند، نمی‌توانم بر تاب آوری این نظام سلامتی قسم بخورم که این همه در ۱۵ ماه گذشته ایستادگی کرده است. من ابزاری جز زبان تمنا و خواهش ندارم و از مردم می‌خواهم پروتکل‌ها را  رعایت کنند، با رعایت ۵۰ یا ۶۰ درصد وضع مطلوبی نخواهیم داشت.

وی گفت: از همکارانم خواستم در ماه مبارک رمضان که سفرها محدود است این شعله‌های کوچک را پیگیری کنند که این آتش به دامن کل کشور نیفتد؛ زیرا واریانت‌های چموشی هستند و اگر یکی از آنها در یک کشور دیده شود، کل کشور را در قرنطینه خاص می‌برند و این با وجود تعداد متنوع در چند استان اگر شعله‌ها به هم بپیوندند، کشوری گرفتار می‌شود. پس مردم باید پروتکل‌هارا رعایت کنند و مسئولین جلوی انتشار ویروس محکم بایستند. امیدوارم با همدلی و وفاق از گسترش این ویروس‌ها جلوگیری کنیم.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false