- 06 آذر 1397
- يادداشت ها
- کد خبر 55528
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش چغادک نیوز: محمدسجاد شیرودی در یاد داشتی نوشت: با روی کارآمدن ترامپ در آمریکا و راهبردی که برای ایران تحت عنوان ” ایران زیر نظر” مطرح کرده بود، بسیاری در داخل و خارج کشور احتمال حمله نظامی و درگیری جنگ سخت بین ایران و آمریکا در دوره ترامپ را میدادند تا اینکه “اسکات مادل” افسر امنیتی آمریکا و از متخصصان حوزه ایران در جلسه استماع کنگره مطالبی را بیان کرد.
به گزارش بولتن نیوز، “اسکات مادل” افسر امنیتی آمریکا و از متخصصان حوزه ایران، سالها در بخش عملیات ویژه سازمان سیا فعالیت میکرده و خاورمیانه – بهخصوص افغانستان – یکی از اصلیترین محلهای ماموریت وی بوده است. ادعای تروریستی علیه ایران، دستاویزی است که پس از برجام هم در مقاطع مختلف از طرف امریکا بدان پرداخته شده و هر بار تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شده است.
گزارش مادل برای مقابله با ایران، که شامل هفت بند می شود و همین طور موضوعاتی که درباره ایران در اجلاس آیپک مطرح شد، نشان می دهد علیرغم آنچه برخی در داخل به آن امید بسته بودند تا با برقراری تعاملات با آمریکا، کاخ سفید محاسبات خود را درباره ایران تغییر دهد، هیچ تغییری در سیاست های امریکا علیه ایران پیش نیامده و امریکا همچنان به دنبال بهانه ای است تا دشمنی خود را آشکار سازد.
در گزارش اسکات مادل نکات ذیل آمده است:
۱- انتقاد از عملکرد بازوهای رسانه ای سازمان سیا، “صدای امریکا و رادیو فردا” و وزارت خارجه امریکا در ساختار برنامه سازی و تأکید بر فعالیت صدای امریکا فراتر از گزارش اخبار و پرداختن به تبلیغات مبنی بر ضرورت انتخابات آزاد در ایران، بهره بردن از اختلافات درونی حکومت ایران، تضعیف حمایت بین المللی از ایران، انتشار اخبار ساختگی و دروغ و پوشش دادن اخبار مربوط به کارگران، فعالان حقوق زنان و معلمان؛
۲- تشدید موج جنگ اطلاعاتی علیه ایران به معنی متهم کردن ایران به ارتباط با تروریسم و فساد، تمرکز بر روی خشم عمومی و موضوع بیکاری، ایجاد بحران های اجتماعی از معضلات موجود مانند آلودگی هوا؛
۳- کمک گرفتن از سعودی ها برای ضربه زدن به ایران با انتشار اخباری درباره حمایت شورای همکاری خلیج فارس از شبه نظامیان مسلح؛ ( که البته می توان منظور وی از شبه نظامیان را همان تروریست های تکفیری دانست)
۴- استمداد از سازمان سیا برای تمرکز بر ایران و اعطای گرین کارت به کسانی که تلاش های مخفیانه جهت کمک به سازمان های اطلاعاتی امریکا دارند و تشویق نخبه ها برای خروج از ایران و جاسوس گیری از داخل ایران؛
۵- فشار بر ایران به بهانه های حقوق بشری به معنی اضافه کردن نام افراد ایرانی به فهرست ماگنیتسکی، لیستی که برخی از مقامات روسیه در آن قرار دارند، یا ایجاد لیستی مخصوص برای ایران؛
۶- دامن زدن به فتنه مذهبی در جهت اهداف خاص، ایجاد فتنه مذهبی در قم و نجف، حمایت از تشیع انگلیسی و همینطور ایجاد اختلاف بین مراجع تقلید؛
۷- تشدید ایران هراسی در میان کشورهای منطقه، فراهم کردن سیستم دفاعی موشکی وپشتیبانی آشکار از بحرین و متحدان امریکا در شورای همکاری خلیج فارس.
گزارش اسکات مادل محورهای دیگری نیز همچون مورد هجمه قرار دادن فعالیت های اقتصادی سپاه برای بدبین کردن مردم به این نهاد انقلابی را دارد، اما محور مشترک گزارش مادل و اجلاس آیپک علاوه بر آنچه ذکر شد، چند موضوع را شامل می شود:
۱٫ تشدید دشمنی واشنگتن با ایران؛ ۲٫ تحریم سپاه پاسداران؛ ۳٫ حمله به برجام برای جلب نظر رژیم صهیونیستی؛ ۴٫ حمایت از تحریم های بیشتر؛ ۵٫ اعمال تحریم های فلج کننده به بهانه فعالیت های موشکی ایران.
به طور خلاصه طرح های مهم اسکات در کنفرانس های مختلف علیه ایران به شرح ذیل است :
۱- رسانههای فارسی زبان باید توجهات را به سمت تظاهرات سوق دهند، از تظاهرات کارگران کارخانه ها و گروههای نژادی گرفته تا فعالان مدافع حقوق زنان و معلمانی که دچار فقر هستند.
۲- نحوه شبکهسازی معترضین را نشان میدهد که بطور ملموس انجام شد و تأثیر شبکههای اجتماعی را در ساماندهی آشوب نشان داد.
۳- در بخشی به ۴۴ میلیون کاربران اینترنتی، ۲۰ میلیون کاربر شبکه های اجتماعی و اپلیکیشنهای پیام رسان امن ، ۱۸ میلیون دارنده تلفنهای هوشمند اشاره دارد که باید با استفاده از آنها در کشور شبکه سازی صورت بگیرد.
۴- پخش کردن تظاهراتها و اعتراضات به سطح کشور برمیگردد که در آن آمده است هرچند این تظاهرات به صورت محلی( نه در سطح ملی) و گذرا برگزار میشوند اما ما باید کمک کنیم تا این «خوشه های نارضایتی از هم گسسته» به هم پیوند بخورند و منجر به رفتار قویتر ضد رژیمی شوند.
لذا ردپای تمام این تحرکات در اتفاقات دی ماه سال گذشته با آنچه در سند ۷ محوری مادل مشاهده می گردد.
اما چیزی که این روزها بیشتر روی آن تمرکز دارند بحث اعتقاد اسکات به این است که ” باید میان مراجع عظام تقلید قم و نجف اختلاف ایجاد کرد و از این تفرقه سود برد. مادل به صراحت اعلام می کند: باید از افرادی مانند صادق شیرازی حمایت قاطع کرد.”اسکات در طرح مهم خود با عنوان”Iran on Notie”به صراحت از تقویت و حمایت سید صادق شیرازی؛ علیه اسلام سیاسی و آیت الله خامنه ای به عنوان یکی از راهبردهای آمریکا جهت مهار ایران نام می برد.
*دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی دانشگاه تهران ، نویسنده و تحلیل گر سیاسی