×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
دانشگاه‌ها تنور انتخابات را گرم کنند

به گزارش  چغادک نیوز به نقل از تسنیم؛  محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در نشست بررسی فرایند حقوقی و اجرایی قانون جدید انتخابات که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با تاکید بر اینکه قانون جدید انتخابات در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، تاکید کرد: یکی از اصلی تری تفاوت های این قانون با ادوار گذشته این بود که فرایند اجرایی قانون گذشته ۸۳ روز بود که در قانون جدید به ۲۰۹ روز افزایش یافت.

وی در ادامه پیش ثبت نام از کاندیدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را یکی دیگر از مشخصه های قانون جدید انتخابات دانست و اظهار کرد: بر این اساس ثبت نام داوطلبان از ۱۶ مرداد ماه آغاز شد و این مهلت تا ۲۲ این ماه ادامه داشت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور به ۵ مدرک هویتی برای رای دهندگان اشاره کرد و گفت: در ادوار گذشته، ضرب مُهر در شناسنامه برای انتخابات الزامی بود و رأی‌دهنده حتماً باید شناسنامه خود را به حوزه اخذ رای ارائه می‌داد؛ اما در انتخابات مجلس شورای اسلامی دوازدهم، قانون‌گذار ۵ مدرک هویتی را به عنوان مدارک اصلی رأی‌دهندگی اعلام کرده است.

به گفته وی، بر اساس ماده ۱۱ قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی، تغییر مدارک هویتی برای رأی‌دهندگان به گونه‌ای است که واجدان شرایط می‌توانند با ارائه یکی از مدارک هویتی نظیر کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت پایان خدمت رأی بدهند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص مراکز محل اخذ رای نیز اظهار کرد: وزارت کشور نیز به ستادهای انتخابات سراسر کشور ابلاغ کرده که حتما شعب اخذ رأی، در بوستان‌ها، پارک‌ها، بیمارستان‌ها، پادگان‌ها و کارخانجات فعال شود و رأی‌دهندگان می‌توانند با ارائه یکی از مدارک هویتی اعلام شده، رأی بدهند.

اسلامی همچنین از تلفیق تعریف رای دهندگان در انتخابات پیش رو اشاره کرد و افزود: پیشنهاد ما این بود که در هر شعبه یک صندوق قرار بگیرد و قبل از شمارش رای ها، آن را کنترل می کنیم و اگر اشتباهی در تعرفه صندوق ها صورت بگیرد، آنها را جدا کنیم. اما مجلس این پیشنهاد را نپذیرفت و ما دو صندوق در هر شعبه قرار می دهیم؛ به طوری که صندوق درب قرمز مختص مجلس خبرگان و صندوق درب آبی مختص انتخابات مجلس است. اما نامزد مجلس باید در تعرفه مجلس و نامزد خبرگان در تعرفه خودش قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه ۷۵۰ هزار نفر در فرایند انتخابات با ما همکاری می کنند، افزود: انتخابات ابر پروژه ای در کشور هستند که مجموعه های مختلفی در آن دخیل هستند؛ بنابراین ۱۲۱۸ هیات اجرایی و ۲۰۸ حوزه انتخابی اصلی داریم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در حوزه تبلیغات سعی شده نامزدها بر خلاف گذشته بستر بیشتری برای تبلیغات داشته باشند؛ اما بازه تبلیغات ۷ روز است. برخی نظرشان این بود این بازه بیشتر باشد که تایید نشد. اما در خبرگان رهبری بازه تبلیعات دو برابر مجلس است. ما به نمایندگان تاکید کردیم کارهای مقدماتی نظیر ستاد را تشکیل بدهند تا به بازه قانونی انتخابات برسیم.

وی با بیان اینکه ۵۱۰ نفر در خبرگان ثبت نام کردند، تاکید کرد: قانون شرکت در این انتخابات هم همانند قواعد هم مثل مجلس تغییر کرده دو شرط برای ورود به خبرگان است ؛شرط ۴۰ سال و دارا بودن سطح ۴ مدرک حوزه دو شرطی است که باید این دو شرط را داشته باشند برعکس گذشته که ثبت نام باز بوده است الان در مرحله بررسی صلاحیت داوطلبان در بخش فقهای شورای نگهبان هستیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در جهت اینکه رأی‌دهندگان وقت کمتری را در شعبه بگذرانند و رأی خود را سریع‌تر به صندوق بیندازند، امسال برگه رأی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، تجمیع و در یک برگه ادغام شده است، گفت: بنابراین رأی‌دهنده یک برگه تعرفه دریافت می‌کند که از وسط قابل جدا شدن است.

وی خاطرنشان کرد: انتهای تعرفه مربوط به انتخابات خبرگان و قسمت بالا مربوط به مجلس شورای اسلامی است که رأی‌دهنده می‌تواند در صندوق‌های مجزایی که فراهم شده، یعنی صندوق آبی برای خبرگان و صندوق قرمز برای مجلس شورای اسلامی، رأی خود را بیندازد. این اقدام، رأی‌دهی را تسهیل می‌کند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیک گفت: سه سناریو طراحی شده است. بر اساس قانون، وزارت کشور می‌تواند در یک هشتم حوزه‌های دارای تعدد کرسی، انتخابات الکترونیک برگزار کند که شامل ۴ حوزه می‌شود. بر اساس سناریوهای طراحی شده، حوزه‌های دارای تعدد کرسی را به شورای نگهبان معرفی کردیم. الان این شورا در حال بررسی کارشناسی است و امید است نظر خود را در هفته جاری اعلام کند و ما هم به رسانه‌ها اعلام کنیم که کدام حوزه‌های ما به صورت انتخابات الکترونیک خواهد بود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه ها تنور انتخابات را گرم کنند، گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در روزهای امتحانات دانشجویان هستیم انتظاری نیست اما امیدوارم در بهمن ماه دانشگاه ها تنور انتخابات را گرم کنند.

اسلامی با بیان اینکه آیین نامه های حضور کاندیدای انتخابات همان آیین نامه های وزارت علوم است، گفت: توصیه ما این است که همه جریانات امکان حضور در دانشگاه ها داشته باشند تا زمینه مشارکت و اعتماد عمومی شکل بگیرد؛ چرا که دانشگاه ها محل تضارب آرا است نمی شود برای کاندیدای ۲۰ دقیقه زمان سخنرانی و برای دیگری ۵۰ دقیقه زمان گذاشت. بنابراین باید مساوات رعایت شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه ها تنور انتخابات را گرم کنند، گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر در روزهای امتحانات دانشجویان هستیم، انتظاری نیست اما امیدوارم در بهمن ماه دانشگاه ها تنور انتخابات را گرم کنند.

اسلامی با بیان اینکه برگزاری بستر انتخابات الکترونیک در کشور وجود دارد، اظهار کرد: در برخی نقاط صعب العبور امکان برگزاری کامل آن نیست؛ اگر چه وزارت ارتباطات قول رسیدگی داده است و ما نیز در شورای نگهبان این موضوع را بررسی کردیم؛ اما هدف قانون گذار سهولت برای رای دهندگان است.

وی خاطرنشان کرد: نظر من این است که باید انتخابات الکترونیکی را از جایی یعنی از نمونه های کوچک تر شروع کنیم و خطاها و ایرادات آن برظرف شود، اما چون قانون اشاره کرده باید شورای نگهبان در این زمینه اعلام نظر کند، منتظر تصمیم این شورا هستیم که تا هفته آینده نیز شورای نگهبان در این زمینه تصمیم گیری و نظر خود را اعلام خواهد کرد.

اسلامی با تاکید بر اینکه ۴۰ انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است، گفت: در این ۴۰ دروه میزان مشارکت به صورت فراز و نشیبی وجود داشته است این نشان می دهد سلامت انتخابات در کشور وحود داشته است.

سخنگوی ستاد انتخابات با بیان اینکه رای تکراری جرم تلقی می شود، افزود: به عنوان دبیر ستاد انتخابات تلاش می کنیم آسیب های برگزاری انتخاب کم شود و به همین جهت آموزش هایی را به ستاد اجرایی خواهیم داد تا این آسیب ها کم و به حداقل برسد.

اسلامی همچنین ستاد پیشگیری از تخلف در انتخابات تلاش دارد تا فضای آموزشی برای برای سلامت انتخابات را داشته باشیم، گفت: ۴۹ هزار نفر به صورت الکترونیکی در انتخابات پیش رو ثبت نام کردند که همه آنها به صورت قانونمند مدارک خود را برگزاری کرده و مطلب خارج از متعارف برگزاری نبود. اگر به این شیوه ادامه دهیم درمرحله اجرا نیز این سلامت و شفافیت را خواهیم داشت‌.

وی با بیان اینکه در انتخابات پیش رو از سه طیف سیاسی داوطلب شرکت کردند، افزود: هر سه طیف سیاسی اصول گرا، اصلاح طلب و مستقل در این انتخابات شرکت کردند و البته برخی از داوطلبان گرایش خود را عنوان نکردند به طور کلی بیش از ۲۴ هزار داوطلب انتخابات مجلس ۱۵۶۰ آنها اصلاح طلب هستند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تعداد شعب اخذ رأی پیش‌بینی شده را ۶۵ هزار شعبه در کل کشور اعلام و اظهار کرد: تاکنون ۶۰ هزار شعبه در ستادهای انتخابات سراسر کشور قطعی و جایابی شده و اکنون در مرحله آزمایش سیگنال هستیم.

اسلامی تاکید کرد: در هر شعبه‌ای نرم‌افزاری را طراحی کردیم که آن شعبه میزان سیگنالی که در شعبه وجود دارد را بررسی می‌کند تا فاقد سیگنال نباشد؛ به جهت اینکه دستگاه احراز به صورت بر خط کار می‌کند و وجود سیگنال به میزان کافی برای ما اهمیت دارد. به همین جهت به همکارانمان اعلام کردیم آزمایش حتما در داخل شعبه انجام شود، نه خارج از آن.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: دستگاه احراز از ادوار گذشته بوده است، اما امسال به جهت اینکه رأی‌دهی با ۵ مدرک هویتی انجام می‌شود، تأکید داریم که حتما دستگاه احراز هویت ما، دارای سیگنال باشد که هیچ‌گاه آفلاین نباشد و از ثبت رأی تکراری جلوگیری شود.

به گفته وی، امسال براساس تدبیری که در قانون شکل گرفته، تأکید داریم که احراز هویت‌ها به صورت برخط باشد. نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان ۴ و ۵ بهمن اعلام می‌شود و داوطلبانی که نسبت به عدم تأیید صلاحیت خود اعتراض داشته باشند، می‌توانند از ۶ تا ۸ بهمن، درخواست اعتراض خود را به وزارت کشور اعلام کنند و ما هم به شورای نگهبان اعلام می‌کنیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: مهلت رسیدگی به اعتراضات اشاره شده توسط شورای نگهبان، به مدت ۱۰ روز از ۹ تا ۱۸ بهمن خواهد بود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false