true
به گزارش از چغادک نیوز به نقل از تسنیم، محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه براساس طرح وزارت اقتصاد در خصوص مدیریت آرد و نان مقدار عرضه نان باید قابل قبول باشد، گفت: امروز بیش از ۸۰ روز از شروع طرح مذکور میگذرد و بیش از ۷۰ هزار نانوایی به سامانه تجهیز شدهاند.
وی افزود: برآورد ما براساس آمارهای اداراتکل غله و خدمات بازرگانی، این است که ۷۵ هزار واحد نانوایی فعال سنتی در سطح کشور داشته باشیم، سطح پوشش فعلی این طرح حدود ۹۵ درصد کل نانوایان است. برخی مشکلات مانند فوت مالک باعث عدم پوشش کامل طرح شده است و یا امکان تخصیص کارتخوان هوشمند وجود ندارد، مثلاً مجوز نانوایی تاریخگذشته است بر این اساس از سمت دولت محدودیتی وجود ندارد. روزانه فروش حدود ۱۰۰ میلیون قرص نان در سامانه ثبت میشود که شامل ۷٫۵ میلیون تراکنش بانکی است.
جلال با اشاره به جزئیات طرح مدیریت هوشمند آرد و نان، گفت: این تعداد تراکنش توسط ۶٫۵ میلیون کارت بانکی یکتا انجام میشود و بهطور متوسط هر ۳ روز خرید نان توسط ۲۸ میلیون خانوار ایرانی انجام میشود.
مشاور وزیر اقتصاد اضافه کرد: این طرح با هدف جلوگیری از انحراف نان یارانهای دنبال میشود، فردی بیشتر از یارانه استفاده میکند که تمکن مالی بالاتری دارد. بهخلاف سایر اقلام مصرف بیشتر نان توسط خانوارهای کمدرآمد است و بر این اساس نان آخرین سنگر معیشتی عموم مردم است.
جلال با ابراز اینکه در دولت فرض بر این بود که هزینه دسترسی مردم به نان سنتی نباید تغییر کند، گفت: زمانی که آرد در اختیار نانوا قرار میگیرد و با بازار رقیب ۲۰برابر فاصله قیمتی دارد باید زیرساختی طراحی شود که از انحراف یارانه آرد جلوگیری شود، در این طرح نیمنگاهی به افزایش کیفیت نان و کاهش دورریز هم وجود دارد.
همکاری ۴ وزارتخانه در طرح مدیریت هوشمند آرد و نان:
مشاور وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه “چون قرار بود از زیرساختهای بانکی بهره ببریم و تنظیمگر این بانک نیز وزارت اقتصاد است” ادامه داد: در این طرح کاهش هزینههای دولت مطرح شده بود بر این اساس تهیه زیرساخت جهت تحقق اهداف سیاستگذار به وزارت اقتصاد واگذار شد. یک هماهنگی مشترک بین ۴ وزارتخانه انجام شده است تا از مرداد ماه وارد فاز دوم طرح شویم تا بتوانیم نظام هوشمند تخصیص آرد به نانوایان را هدایت کنیم. عملیات اجرایی بهصورت مشترک با کمک وزارت صمت، کشور و کشاورزی در دستور کار است تا طی دو ماه آینده شاهد آثار صرفهجویی ناشی از این طرح باشیم، بر این اساس در این فاز ضریب ۱۵درصدی جبران هزینههای نانوایان تعدیل خواهد شد.
false
true
false
true