×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
راه های شناسایی زعفران اصلی

از آنجایی که نسبت به سایر محصولات کشاورزی، زعفران ارزش مادی بیشتری دارد،باید چگونگی تشخیص زعفران اصل از تقلبی را یاد بگیریم.

به گزارش "چغادک نیوز"، زعفران از جمله محصولاتی است که  مشتری باید تمام حواسش را در حین خرید جمع کند تا بهترین نوع را انتخاب کند.

 «گل رنگ» شکل و ظاهری مشابه زعفران داشته و برخی از کاسبان سودجو، آن را به‌جای زعفران اصل به مشتری می‌فروشند.

تشخیص زعفران‌های اصلی از روی سرشاخه کلاله زعفران ساده‌ترین روش محسوب می‌شود چراکه سرشاخه‌های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایین‌تر می‌آید باریکتر می‌شود ضمن اینکه دارای مقداری طعم تند است البته چنانچه زعفران‌ها پودرشده باشند تنها با دستگاه‌های آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند.

از آنجایی که نسبت به سایر محصولات کشاورزی، زعفران ارزش مادی بیشتری دارد، بیش از آنکه توجه خود را بر روی برند و یا سایر مشخصات ظاهری این محصول معطوف کنیم، باید چگونگی تشخیص زعفران اصل از تقلبی را یاد بگیریم.

راه شناسایی زعفران تقلبی :

روش اول : ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد .

روش دوم : تکه‌های زعفران را روی شعله گاز بوتان قرار داده در این حالت زعفران خالص به رنگ بنفش یا نارنجی در می‌آید که به پتاسیم آن مربوط می‌شود. اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد ایجاد می‌شود.

روش سوم : اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی ( کاغذ روزنامه) بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکّه چربی باقی بگذارد. اگر چنین باشد به احتمال قوی آن زعفران تقلّبی است.

نحوه نگهداری زعفران :

زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود.زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر ) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌‌رود.

یک توصیه بهداشتی :

در زمان خرید زعفران به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده بر روی بسته ها از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و بهره برداری از وزارت بهداشت و درمان ، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه تولید کننده توجه نمایید.

تقلب های موجود در زعفران :

-رنگ کردن خامه زعفران با رنگ موجود در کلاله یا رنگهای شیمیایی سنتزی است.

-اضافه کردن برخی مواد که از لـحاظ ظاهری مشـابه کـلاله های زعـفران می باشند ماننـد گلرنگ

-افزایش رنگهای مصنوعی به زعفران جهت افزایش قدرت رنگی آن.

–معمول ترین این رنگها شامل: تارترازین،Orange II، آمارانت، سانست یلو،Ponceau 4R، کینولئین یلو می باشد.

-اعمال کم فروشی در وزن زعفران است، اضافه نمودن نمک و شکر به زعفران جهت افزایش جرم آن دراین نوع تقلب وجوددارد. یکی از راههای تشخیص زعفران مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به آن نوعی نمک یاشکر اضافه کرده اند که منشاء قلیائیت دارند.

در مجموع کسانیکه این محصولات تقلبی را می فروشند، بسته بندی آنها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولید کننده می باشد .

به طور کلی توصیه می گردد با وجود موارد زیاد تقلب در زعفران و تشخیص سخت آن برای عموم ، حتما از زعفران هایی که دارای مجوز رسمی از اداره نظارت بر مواد غذایی می باشند ، تهیه نمایید بدیهی است که برای حصول اطمینان باید آرم پروانه ساخت را بر روی بسته بندی محصولات مشاهده نمایید.
 

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false