به گزارش چغادک نیوز، کاظم غریبآبادی در گفتوگو با خبرنگار قضائی ایرنا درباره آخرین پیگیریها از وضعیت «حمید نوری» اظهارداشت: پرونده آقای نوری کاملا سیاسی است و وضعیت این شهروند ایرانی را از طُرق مختلف سیاسی و قضائی پیگیری میکنیم؛ مشاورههای حقوقی برای وی فراهم کردیم و البته به صورت جدی به روند رسیدگی این پرونده معترض هستیم زیرا حقوق آقای نوری نقض شده است.
وی با بیان اینکه فرایند رسیدگی در این پرونده عادلانه نیست، تصریح کرد: حقوق آقای نوری در دادگاه بدوی و تجدیدنظر نقض شده و جمهوری اسلامی ایران به لحاظ سیاسی، حقوقی و حقوق بشری پیامهای خود را به سوئد رسانده است و در خواست ما این است که این شهروند ایرانی تبرئه و به کشور بازگردانده شود و تلاشهای خود را ادامه میدهیم.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه تاکید کرد: سوئدیها هیچ مستندی ندارند و فقط از یک گروهک تروریستی دفاع میکنند و به سوئدیها توصیه میکنیم امنیت و منافع خود را قربانی دفاع از این گروهک تروریستی نکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پنجم تیر در نشست خبری درباره آخرین وضعیت پرونده حمید نوری که در زندانهای سوئد به سر میبرد، گفت: این موضوع جزو مطالبات ما از دولت سوئد است و ما همواره اعلام کردیم که اصل بازداشت ایشان از ابتدا تا انتها باطل و رویکردی غلط بوده است و اصل بر آزادی این شهروند ایرانی بدون قید و شرط است.
ناصر کنعانی با بیان اینکه این موضوع جزو یکی از موضوعاتی است که دستگاه دیپلماسی آن را پیگیری میکند، تصریح کرد: این موضوع در حال حاضر در مرحله دادگاه های تجدیدنظر است که روندی طولانی شده و تاکنون ۱۲ جلسه به عنوان دادگاه تجدیدنظر تشکیل شده و گویا همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: از طُرق مختلف سیاسی و حقوقی تا تحقق آزادی ایشان این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
۳۰ خرداد نیز سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حمید نوری گفت: پیگیریهای مجدانه در راستای پرونده آقای اسدی چنان صورت گرفت که منجر به آزادی او شد و امیدوراریم موجبات استرداد و آزادی آقای نوری نیز فراهم شود. معتقدم ایشان هم به زودی به کانون گرم خانواده خود باز میگردد.
مسعود ستایشی افزود: تماس نوری با خانواده اش مدتها در حال تعلیق بود و بعد از گذشت ۴۳ ماه از زمان بازداشت انفرادی او، اقدامی که صورت گرفته است را تائید میکنیم که اقدام مثبت و روبه جلوست و کافی به مقصود نیست. شان دستگاه قضایی سوئد این نیست که مانع برقراری حقوق حقه متهمین باشد. ضمن آن که در همان زمانی که در انفرادی بسر میبرده است رنجهای ایشان مضاعف شده است. بارها در همین تریبون تذکر دادیم که مخالف حقوق حقه در حوزه حقوق بشر است.
وی اظهارداشت: مدتی است فردی آفریقایی که دچار اختلالات روانی و بهداشتی است در کنار او در یک جای بسیار محدود و کوچک نگهداری می شود. متهمی بعد از این بازداشت طولانی حتی نتوانسته از عینک خود استفاده کند و نگذاشته اند به چشم پزشک مراجعه کند. ادعا میکنند اینها بخاطر مسائل امنیتی است و برای ما مشخص نیست طبق کدام موازین حقوق بشر و وجدان بیدار بشریت این مطلب سازگاری دارد. ایشان در حال نابینا شدن است و با مضایقی روبروست و اینها تنها مواردی نیست که علیه این شهروند مظلوم و مقاوم کشور روا شده است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: ۲۹ خرداد روز گذشته، جلسه دوازدهم دادگاه تجدیدنظر آقای نوری برگزار شد. وکلای وی موارد متعدد که نقض موارد قانونی بوده است را ابراز کردند و اتهاماتی که به او وارد شده را رد کردند.
وی اضافه کرد: بر اساس آنچه وکلای آقای نوری در این دادگاه ارائه کردند، فردی به نام امید از مجموعه پلیس کشور سوئد، که ایرانی الاصل بوده در این مدتی که آقای نوری در بازداشت بوده بواسطه همزبانی با هدف معین و برنامه ریزی دقیق و قبلی سعی کردند با حمید نوری و خانواده اش ارتباط بگیرد و با جلب اعتماد پای درد و دل آنها نشستند و پیغامهایی رد و بدل شده است و بخشی از کسب اطلاعات از آقای نوری، مواردی بوده که این فرد ابراز کرده است. این فریب کاری پلیس و دادستانی سوئد مشخص میکند که اساسا اصل بی طرفی پلیس و دادستانی سوئد به طور مکرر نقض شده است.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: بر اساس حرکتهایی که صورت گرفته و مواردی را که وکلای نوری به دادگاه دادند، باید سمت و سوی این دادگاه در رسیدگی تغییر کند. آنچه واضح است با دسیسه گروهک تروریستی و خائن منافقین، آقای نوری دستگیر و محاکمه شده است. از دولت سوئد، حوزه حقوق بین الملل و حقوق داخلی و وجدانهای بیدار انتظار میرود به این مورد به عنوان نقض حقوق بشر در قرن جدید رسیدگی عادلانه کنند و اینگونه رسیدگیها را نمیپذیریم و قابل قبول نیست.