- 02 اسفند 1399
- يادداشت ها
- کد خبر 80638
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز، در چند ماه اخیر وضعیت قیمت پوشک دچار نابسامانیهای متعدد شده است و گرانی بی سابقهای داشته است. گرانی بیش از حد این محصول و عدم توانایی کنترل قیمتها توسط مسئولین تا آنجا بالا گرفت که حتی مقام معظم رهبری هم در این باره تذکر دادند.
مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در ۱۳ آبان ۹۹ با اشاره به مشکل گرانی پوشک و اجناس دیگر، این گرانیها را «گرانیهای بیدلیل و بدون استدلال» توصیف کردند و از دستگاهها خواستند با مدیریت هماهنگ، این مشکلات را از جلوی پای مردم بردارند.
پیشتر نیز مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت دولت در سال ۱۳۹۷ درباره کمبود پوشک فرمودند: «البتّه حالا من دو مورد را هم یادداشت کردهام اینجا که یک مواردی هم هست که بحث سودطلبی نیست که بگوییم برای سودطلبی، این آدم -مفسد اقتصادی- این کار را کرده، [بلکه]خرابکاری است. مثلاً فرض بفرمایید شما میبینید ناگهان در تهران یا در شهرهای بزرگ، پوشک بچّه کمیاب میشود! این اتّفاق افتاده، واقعی است، این بهعنوان فرض نیست؛ آخر پوشک بچّه؟ این مردم را عصبانی میکند دیگر! طرف مقابل -دشمن- میخواهد مردم عصبانی بشوند از دستگاه دولتی و دستگاه حکومت؛ این یکی از راههایش است؛ پوشک»
با توجه به گرانی پوشک و تاکیدهای چند بارهی مقام معظم رهبری بر این موضوع، جلسه بررسی مشکلات و موانع پوشاک با حضور سردار رعیتی فرد مسئول سازمان بسیج کارگران و کارخانجات، مهدی حسینی فر «شرکت ماریناسان»، محمد کاظم زرین قلم «شرکت پنبه ریز»، محسن خلیلی «شرکت پارس چیچک آراز» و اعظم محمدی «فرآوردههای بهداشتی هیبروفیل شمال» برگزار شد.
سردار رعیتی فرد گفت: خوشبختانه در حوزه تولید پوشک ظرفیتهای بالایی داریم. حوزه پوشک دغدغهای است که باید با دید باز به آن بپردازیم و چالشهای موجود در این زمینه را پوشش دهیم. ما به دنبال رفع موانع تولید در حوزهی پوشک هستیم.
وی با اشاره به راهبرد کلی بسیج افزود: درواقع ما قصد تصدیگری نداریم و به عنوان بسیج کارگری در صدد کمک به شرکتهای تولید کننده هستیم.
رعیتی فرد گفت: بعضی از شرکتهای پتروشیمی برای کاهش وابستگی و تولید پودر جاذب اعلام همکاری کردهاند. ما در صدد آن هستیم که دغدغهی تولیدکنندگان را کمتر کنیم. انشاءالله با وزارت صمت پیگیریهای مشترکی انجام خواهیم داد.
افزایش قیمت پوشک به کاهش نرخ ازدواج و زاد و ولد منجر میشود
مهدی حسینی فر نماینده شرکت ماریناسان طی سخنانی در این مراسم گفت: قیمت مواد اولیه پوشک در طی سال اخیر حدود ۳۰۰ در صد افزایش داشته است. این مسئله علاوه بر ضرر اقتصادی برای تولید کنندگان، توانایی خرید مردم را هم کاهش میدهد.
وی افزود: افزایش قیمت پوشک تبعات زیاد و مهمی دارد. کاهش فرزند آوری و کاهش نرخ باروری از این تبعات هستند. اگر نرخ باروری کاهش پیدا کند؛ در آینده با کاهش نیروی کار جوان مواجه خواهیم شد و این در دراز مدت معضل مهمی خواهد بود.
دستگاهها ۲۴۰ میلیاردی در حال خاک خوردن هستند
محسن خلیلی مسئول شرکت پارس چیچک آراز نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: ما دستگاههایی با تکنولوژی روز دنیا وارد کرده ایم که قیمت هرکدام نزدیک به دویست و چهل میلیارد تومان است. اما به دلیل کمبود مواد اولیه نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم و سرمایههای ما در حال خاک خوردن هستند.
وی افزود: بخشی از مواد اولیهی پوشک که توسط شرکت های ایرانی در بازار عرضه میشود، قیمتی بالاتر از جنس ترکیهای مشابه خود دارند و به همین علت بخشی از مواد اولیه خود را از ترکیه وارد میکنیم.
مسئول شرکت پارس چیچک آراز با اعلام تعطیلی خط تولید خود از روز گذشته، گفت: نوسانات قیمت دلار نمیگذارد که ما و شرکتهای دیگر به تولید ادامه دهیم و مجبور به خاموشی دستگاههای خود شده ایم.
مواد اولیه و ارز مهمترین چالشهای تولید پوشک
در ادامه محمد کاظم زرین قلم مسئول شرکت پنبه ریز و اعظم محمدی از اعضا شرکت فرآوردهای بهداشتی هیبروفیل شمال به مابقی معضلات در راه تولید پوشک پرداختند که دغدغههای اصلی مابقی حضار هم بود.
اعظم محمدی اظهار داشت: زمانی که توسط بانک مرکزی برای تخصیص ارز تخفیفی به واردات مواد و ماشین آلات مورد نیاز ما بسیار طولانی است. ما نیاز داریم که اولویت مواد اولیه مورد نیاز ما مورد توجه مسئولین قرار بگیرد همچنین اقداماتی در جهت تهسیل تخصیص ارز تخفیفی به واردات مواد اولیه صورت بگیرد.
محمد کاظم زرین قلم نیز به عنوان یکی از قدیمیترین تولید کنندگان پوشک در ایران تصریح کرد: مشکل اصلی ما مواد اولیه و ارز است. تولید پوشک با همین روال توجیه اقتصادی برای تولید کنندگان ندارد. اگر مشکل واردات مواد اولیه حل شود ما مسئلهای برای تولید پوشک نخواهیم داشت.
منبع: خبرگزاری بسیج
false
true
false
true