×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
فیلم «شهرک» ایده جذابی دارد که به نتیجه نمی‌رسد

به گزارش چغادک نیوز به نقل از آنتونیو شرکا منتقد سینما در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا و در توضیح فیلم سینمایی شهرک آخرین ساخته علی حضرتی بیان کرد: فیلم سینمایی شهرک (۱۴۰۰) یک ترومن شو ایرانی است (ترومن شو یا نمایش ترومن فیلمی طنز و علمی تخیلی و درام محصول سال ۱۹۹۸ میلادی است. این فیلم توسط پیتر ویر کارگردانی شده؛ ستاره این فیلم جیم کری نقش مردی را بازی می‌کند که بدون آن که بداند، از همان زمان تولد در یک نمایش تلویزیونی شبیه‌سازی شده در دنیایی که توسط شرکتی ساخته شده، زندگی می‌کند؛ در نهایت او از این موضوع آگاه می‌شود و تصمیم می‌گیرد فرار کند) با این تفاوت که در ترومن شو آدم اصلی قصه نمی داند و خبر ندارد که در یک شو تلویزیونی قرار دارد و در انتهای فیلم این موضوع مشخص و این راز برملا می شود..

وی افزود: ولی در این فیلم از همان ابتدا به آدم ها گفته می شود که شما درحال ورود به یک پروژه سینمایی هستند.

این منتد سینمایی ادامه داد: ایده، ایده ای جذاب است یعنی این ایده که شخصیت ها فکر می کنند در یک بازی سینمایی هستند و از جایی که آدمی می میرد و به خاک سپرده شد، همه چیز واقعی می شود.

شرکا با اشاره به مضمون مستتر در این فیلم بیان کرد: این فیلم را حتی می توان در حوزه هویت قرار دارد که آدم ها نقش خود را بازی می کنند اما از جایی فیلم در فیلم می شود و نقش ها تبدیل به زندگی واقعی می شود و آدم ها به شکلی بین مرگ و زندگی قرار می گیرند.

وی افزود: بر این اساس شخصیت ها باید تصمیم بگیرند که بازی را ادامه دهند یا از جایی به این بازی خاتمه دهند و وارد واقعیت شوند؛ اما سوال اینجاست که در این صورت وقتی وارد واقعیت شدند همچنان می توانند آدم هایی را که در این بازی وارد زندگیشان شده اند را به همان شکل نگه دارند و ادامه دهند؟ و صحنه پایانی فیلم دنبال این است که خط پایانی برای این بازی اعلام کند.

شرکا اظهار داشت: فکر می کنم یک مشکل فیلم این است که از میان مایگی خودش خارج نمی شود؛ یعنی می تواند لحظات و هیجانات شدیدتری را نشان دهد اما تماما در یک سطح پایین حرکت می کند و آن ضربه ای را که باید بزند را در هیچ جایی از فیلم نمی زند.

وی افزود: حتی یک صحنه ساده مانند موتورسواری که مزاحم دختر می شود و پسر ورود می کند و غیرتی می شود در نطفه خفه می شود و اجرای جالبی ندارد؛ یا صحنه ای که پسر برآشفته سر قبر پدر می رود تا کشف کند که او حقیقتا مرده است یا زنده، باز هم نمی تواند مخاطب را درگیر کند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: یعنی در کل فیلم در سطح متوسطی قرار دارد و این برای من مایوس کننده بود وگرنه که شهرک فیلم محترم و شریفی است که یا ادعای زیادی دارد یا گیج است چراکه اتفاقا داستانی را سرراست تعریف می کند و به پایان می رساند ولی در اجرا نمی‌تواند آن گونه که باید به نتیجه برسد.

فیلم سینمایی شهرک فیلمی به کارگردانی و نویسندگی علی حضرتی و تهیه‌کنندگی علی سرتیپی محصول سال ۱۴۰۰ است که اولین نمایش و اکران عمومی خود را در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر پشت سرگذاشت.

این فیلم که در زمانی کوتاه پس از اکران در سال ۱۴۰۰ پروانه نمایش خود را دریافت کرده است، هنوز اقدامی از جهت سازندگانش برای نمایش عمومی نداشته است.

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false