- 04 بهمن 1393
- ایران و جهان
- کد خبر 33751
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترور نیروهای مقاومت در خاک سوریه گفت: اینکه اسرائیل عدهای از افراد مقاومت در خاک سوریه را ترور کرد، نشان میدهد که تروریسم و صهیونیسم دو روی یک سکه هستند.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همایش ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور طی سخنانی با اشاره به ترور اخیر نیروهای مقاومت در خاک سوریه اظهار داشت: اینکه اسرائیل عدهای از افراد مقاومت را در خاک سوریه ترور کرد، مسئله مهمی است و نشان میدهد تروریسم و صهیونیسم دو روی یک سکه هستند.
وی ادامه داد: اگر ایران در اشغال عراق کنار مردم این کشور قرار داشت، بهخاطر مردم عراق بود چرا که مظلوم بودند در حالی که همه کشورهای دیگر بهنوعی با آمریکاییها وصل شدند اما در نهایت آمریکا مجبور شد از عراق برود.
لاریجانی با بیان اینکه تروریسم یک ظلم مضاعف به مردم عراق و سوریه بود، گفت: جریان اخیری که در سوریه رخ داد خیلی چیزها را مکشوف کرد. اگر ما از اول میگفتیم این تروریستها دستشان با آمریکا و اسرائیل یکی است، همه میگفتند نه، اینها دنبال دموکراسی هستند زیرا اینها زیر زرورق پنهان شده بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی جزو معدود کشورهایی بود که با مسئله تروریسم مبارزه اصیل کرد و بقیه کشورها تنها شعار میدادند، مثلاً ائتلاف ۴۰ کشور درست کردند اما این ۴۰ کشور نتوانستند کاری کنند، فضاحتبار است چرا که نشان میدهد هیچ قدرتی نداشتند و خجالت هم نمیکشند و تنها کشور ایران بود که به کمک دولت عراق رفت تا این شر از سر مردم عراق رفع شود بنابراین پیام حمایت از مظلوم و مستضعفین ماندگار و زنده کننده برای انقلاب اسلامی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در همایش ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور گفت: علت اینکه در برنامه هستهای باید در مقابل غرب بایستیم این است که این موضوع نشانه زورگویی آنها به ایران است. چون زور آنها در عرصههای دیگر تأثیری نداشت و اگر هم میتوانستند جنگ به راه میانداختند. اما از آنجایی که نتیجه جنگ برای آنها گران و سنگین است و زورشان به ایران نمیرسد، پس باید از راه دیگر به ایران فشار بیاورند و حالا در مسئله هستهای یک چیزی جفت و جور کردهاند و با تحمیل تحریمها سعی کردند ایران را تحت فشار قرار دهند. اما پس از مدتی دیدند که تحریمهایشان مؤثر نبود و ایران پیشرفت کرد و آنها نتوانستند جلوی ایران را بگیرند و پای میز مذاکره آمدند.
وی ادامه داد: حالا شعار میدهند که ایران را بهخاطر تحریمها پای میز مذاکره کشاندهایم، در حالی که این تحریمهای آنها مؤثر نبود و خودشان پای میز مذاکره آمدند وگرنه ایران که میز مذاکره را ترک نکرده بود، آنها ترک کردند و وقتی دیدند تحریمهایشان بیاثر است پای میز مذاکره برگشتند.
لاریجانی با اشاره به سخنان اوباما و مشکلات دولت این کشور با کنگره آمریکا گفت: حالا اوباما میگوید که کنگره فلان کار را کرده است. وقتی آقای اوباما نمیتواند مشکلات داخلی خود را حل کند، این به ما مربوط نیست. ایران انعطافات خود را داشته و حالا شما باید وضعیت داخلی خود را حل کنید. اوباما باید بتواند اوضاع داخلی خود را درست کند و اگر نتوانست او مسئول به هم زدن مذاکرات است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: میدان هستهای نشان میدهد که ایران میتواند جلوی استکبار بایستد و مسئله هستهای ایران موضوعی نیست که درون تعارفات بگنجد. آنها میگویند وضعیت کنگره این طور شده و ما تحت فشار هستیم در حالی که این موضوعات به ما مربوط نیست و خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند.
وی با اشاره به دفاع و حمایت انقلاب اسلامی از مستضعفین و مردم مظلوم فلسطین گفت: دفاع ایران از مردم فلسطین یک حرکت بزرگ و تأثیرگذار است و ما تنها کشوری هستیم که حرفمان از ابتدا یکی بود و امروز کشورهای دیگر فهمیدند که حرف ایران که میگفت باید با مقاومت حقوق ملت فلسطین را استیفا کرد، درست بود و مشاهده کردید که کدام یک از طرحهایی که کشورهای دیگر دادند حقوق ملت فلسطین را استیفا کرد؟ همین طرحهای صلحی که مطرح کردند سبب شد که رژیم صهیونیستی در قدس شهرکهایی بسازد که در هر کدام از آنها ۶۰۰ هزار یهودی زندگی میکند در حالی که پیش از این طرحهای صلح، حضور یهودیان در فلسطین پراکنده بود. بنابراین این موضوعات در قالب طرحهای صلح اتفاق افتاد. این طرحها حاصل دیگری نداشت و بهجای اینکه فلسطینیها را در سرزمینهای خود جای دهد، یهودیان را در این سرزمین بیشتر کرد.
لاریجانی با اشاره به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امسال سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از جهاتی پراهمیت است، چرا که شرایطی در صحنه بینالملل وجود دارد و برخی چنگ و دندان نشان میدهند. همچنین در صحنه بینالمللی آشفتگیهایی را ملاحظه میکنید که برخی از آنها دستساز است و سمت و سوی آنها با جوهره تفکر امام ستیز میکند. البته آنها موفق نمیشوند، اما ما صفآراییهای موجود را میبینیم.
وی بر همین اساس ادامه داد: انقلاب اسلامی در واقع یک حرکت زنده و توفندهای است که از ۳۵ سال قبل شروع شد و همچنان هم طراوت و زندهبودن خود را دارد. به همین دلیل ما به انقلاب اسلامی بهعنوان یک رویکرد تاریخی نگاه نمیکنیم، چرا که انقلاب اسلامی یک حرکت ارگانیک، زنده و پویا است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از پدیدههای مهم در داخل و خارج از کشور متأثر از بیداری بود که از انقلاب اسلامی به وجود آمد لذا انقلاب اسلامی یک پدیده زنده و پویا است که باید درست شناخته شود و از آن بهره برد. همچنین شعارهای انقلاب اسلامی کهنه نمیشود و یکی از ویژگیهای آن این بود که یک انقلاب دینی و اسلامی بود.
لاریجانی با بیان اینکه جوهره اسلامیت، انقلاب اسلامی را از سایر حرکتها جدا میکند، گفت: مانند انقلاب اسلامی در سطح جهان رخ داد، اما بهدلیل اینکه ویژگی انقلاب اسلامی دینی بودن و اسلامی بودن آن است، این انقلاب از سایر حرکتها و انقلابها متمایز شد. لذا این دینی بودن یک اسم و لفظ نیست و پشت آن تئوری نهفته است.
وی با اشاره به کارشکنیهای غرب در برابر انقلاب اسلامی گفت: غربیها از دو قرن قبل بهدنبال این بودند که دین را نحیف کنند تا حدی که امروز افتخار میکنند که به پیامبر اسلام توهین کردند؛ آنها بهقدری حوزه دین را کوچک و بیمعنا کردند که افتخار میکنند بسیاری از شرایط آسمانی دین را زمینی کردهاند و افتخار میکنند که به پیشوای یک دین توهین میکنند و این توهین خود را با آزادی بیان توجیه میکنند، در حالی که ما آزادی بیان را برای ارتقای فکر میخواهیم، اما آنها آزادی بیان را در مسیر انحطاط میخواهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر غربیها توهین و فحاشی را فکر میدانند، باید همه افراد شرور و لات جامعه را متفکرین جامعه بدانیم، در حالی که ما با افراد شرور بهعنوان مجرم برخورد میکنیم، لذا توهین کردن به پیامبر اسلام سوءاستفاده از فکر و عمل مجرمانه است و آزادی برای طرح فکر است نه توهین به مقدسات.
لاریجانی با بیان اینکه اسلامی کردن شئونات کشور از اهداف انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: ما نمیگوییم که همه شئونات کشور دینی است و اقرار میکنیم که دینی نیست. اما حرکت انقلاب به این سمت است که همه شئونات را تحت تأثیر قرار دهد، لذا جهتگیری انقلاب این است که شئونات کشور را دینی کند و تلاشهایی هم در این ۳۵ سال در این جهت صورت گرفته است.
وی با ابراز اینکه پیام انقلاب اسلامی یک حرف بزرگ و تأثیرگذار است، بر مردمی بودن انقلاب اسلامی ایران تأکید کرد و گفت: ویژگی مهم انقلاب اسلامی مردمی بودن آن است؛ انقلاب اسلامی انقلاب نخبگان، متمولین و یا حتی انقلاب پابرهنگان نیست بلکه درگیری انقلاب اسلامی با همه طبقات در کشور است و در پیروزی انقلاب همه طبقات کشور اعم از متمولین، مستضعفین، نخبگان، دانشجویان و … ورود کردند. البته مستضعفین موتور آن هستند اما سطوح دیگر از جامعه هم در این انقلاب دخیل بودند لذا فراگیری انقلاب اسلامی یک ارزش بسیار بزرگ برای انقلاب است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تصریح بر "در انقلاب اسلامی ما همه مسئولین از صدر تا ذیل با رأی مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب میشوند" گفت: ارکان حکومت ما مردمی است و انقلاب اسلامی توانست ویژگی مردمی بودن خود را در سیستم جمهوری اسلامی تعبیه کند و نظامی که از دل انقلاب اسلامی درآمد یک نظام مردمی شد، البته شاید برخی غربیها ایرادی به انقلابمان بگیرند که این موضوع بهدلیل قدر و منزلت انقلاب و مردمی بودن آن است و همین مردمی بودن پایداری را در انقلاب اسلامی به وجود آورده که دشمنان نمیتوانند این پایداری را بپذیرند.
لاریجانی اضافه کرد: در منطقه بسیاری از کشورها وضعیت آشفتهای دارند، اما ایران هم تأثیرگذار و الهامبخش است، هم با ثبات آن برخورد کینهورزانه غربیها با این ویژگی انقلاب اسلامی در حرکت ایران تأثیری نمیگذارد.
وی با تأکید بر اینکه دموکراسیخواهی در ایران یک امر تفننی نیست، گفت: دلیل اینکه ایران از انقلابهای منطقه حمایت کرد، مردمی بودن این انقلابها بود و این انقلابها بهدنبال مردمسالاری بودند. نکته دیگر در انقلاب اسلامی ویژگی ضداستکباری آن بود. انقلاب اسلامی با استکبار ستیز دارد و چون حرکتهای استکباری بهدنبال ستیز با انقلاب هستند و میخواهند به کشورها دستور دهند، نمیتوانند انقلاب اسلامی را تحمل کنند در حالی که باید بدانیم که امت اسلامی، امت دست چندم نیست و ما با اینکه مشکلاتی در اقتصاد داریم، اما روی پای خود ایستادهایم و این شعارهای انقلاب اسلامی برای مردمی که سالها زیر استبداد بودند شیرین است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری مشکلات اقتصادی کشور و کاهش قیمت نفت گفت: در حال حاضر مشکلات اقتصادی داریم و باید موتور اقتصاد فعال شود و دولت و مجلس و بخشهای مختلف کشور باید برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی همصدا باشند.
لاریجانی با اشاره به بررسی لایحه بودجه در مجلس گفت: شیطنتهایی صورت گرفت تا قیمت نفت کاهش یابد، اما اگر این اشکال مهم در بودجه را حل کنیم که اتکای بودجه به نفت قطع شود، راهحل مهمی است و با این کار دشمنان نه میتوانند ایران را فریب دهند و نه به ایران فشار بیاورند که از آرمانهای خود دست بردارد.
false
true
false
true