×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
آداب مسافرت خوب و خداپسندانه را بشناسیم

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، سفر کردن یکی از آداب خوبی است که ایرانی‌ها در تعطیلات عید نوروز از آن استقبال می‌کنند. رسمی که ریشه در آموزه‌های دینی ما دارد و خداوند برکت‌ها و نعمت‌های زیادی را برای آن در نظر گرفته است. در این میان، نکات و آموزه‌هایی در اسلام تعیین شده که قبل از سفر، حین انجام سفر و بعد از آن باید رعایت کرد تا سفری سالم، بانشاط و اسلامی داشته باشیم.

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگویی که با حجت‌الاسلام محمدحسن علایی، کارشناس و پژوهشگر دینی انجام داده، این نوع آموزه‌ها را بررسی کرده است تا مردم سفری خوب و خداپسندانه را تجربه کنند.

آداب قبل از سفر

هدف عمده افراد از سفر کردن آن است که از تعطیلات خود به خوبی استفاده کنند، خوش بگذرانند و تجربه‌های جدید و مفید به دست بیاورند؛ در عین اینکه از خطر و آسیب دور باشند. طبیعی است که برای رسیدن به این هدف‌ها، فراهم کردن اسباب سفر کفایت نمی‌کند. راهکار اسلام برای رسیدن به این منظور چیست؟

برای اینکه سفری خوب و مورد رضایت خدا داشته باشیم، از خطرات در امان بمانیم و از مسافرت لذت ببریم، باید چند دستور دینی را قبل از انجام سفر انجام بدهیم.

صدقه بدهیم

در کتاب بحارالانوار به نقل از امام صادق علیه السلام روایتی نوشته شده که آن حضرت فرموده‌اند: «مسافرت خود را با صدقه دادن شروع کن؛ چون صدقه دادن سلامت تو را در حین سفر، تضمین می‌کند.» درواقع صدقه در عالم بالا تأثیر می‌کند و باعث می‌شود بعضی اتفاق‌ها عقب بیفتد یا اگر بلایی نازل شد، سر مسافر نازل نشود. عالم بیدار است و چیزی را از یاد نمی‌برد. ما قبل از اینکه سفر نوروزی را شروع کنیم و پا به جاده بگذاریم صدقه می‌دهیم. به این ترتیب خطری حتی اگر از وسط جاده به سمت ما بیاید، از کنارمان رد می‌شود.

حلالیت بطلبیم

مردی خدمت امام کاظم علیه السلام رفت و خواست تا آن حضرت را در سفر همراهی کند. امام علیه السلام از او پرسیدند: «قبل از اینکه کوله‌بارت را ببندی و راهی سفر شوی، از آشنایانت حلالیت طلبیده‌ای؟» مرد جواب منفی داد و حضرت با سرزنش به او فرمودند: «اگر می‌خواهی سعادتمند باشی، همین حالا سفرت را رها کن و برو از آنها حلالیت بطلب.»

به هر حال خطر همیشه در کمین است. به همین دلیل است که پیشوایان معصوم علیهم السلام بارها توصیه کرده‌اند قبل از اینکه سفرتان را شروع کنید، سراغ دوست و آشنا بروید و حلالیت بطلبید.

دو رکعت نماز بخوانیم

خلوت کردن با خدا قبل از شروع سفر هم از آن آداب خوبی است که پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله درباره آن فرموده است: «شخص مسافر براى خانواده‌اش از دو رکعت نمازى که وقت رفتن به سفر به جا آورد و بگوید: “خداوندا خود و خانواده و مال و اولاد و دنیا و آخرت و امانت و پایان کارم را نزد تو به ودیعت مى‌گذارم”، چیز بهترى به جا نمى‌گذارد و این سخن را کسى نمى‌گوید مگر آن‌که خداوند آنچه را که خواسته است به او مرحمت مى‌کند.»

اگر کسی همین عمل را حتی در طول سفر هم انجام بدهد، از برکت آن بهره‌مند می‌شود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false