true
به گزارش از چغادک نیوز،به نقل از تسنیم:محمد ابوطالبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه سال ۷۳ صدور خدمات فنی و مهندسی با مصوبه دولت با چند کشور همسایه آغاز شد، اظهار کرد: در این زمینه قراردادهایی عمدتاً در بخش راهسازی امضا شد. پس از تشکیل شورای عالی صادرات غیرنفتی، مصوباتی در تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی ابلاغ و باعث شد شرکتهای ایرانی در بخشهای مختلف ساختوساز و… بتوانند در مناقصات بینالمللی شرکت کنند.
وی با یادآوری اینکه سال ۸۱ دولت مشوقی را بهعنوان جایزه صادراتی تصویب کرد، افزود: از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۸۱ صادرات خدمات فنی مهندسی از ۱۵۰ میلیون دلار ۲۵۰ میلیون دلار رسید. از سال ۸۱ با مصوبه مذکور ۴۵ درصد رشد صادرات را داشتیم.
وی اضافه کرد: این روند ادامه داشت و سال ۱۳۹۰ به حدود ۴٫۸ میلیارد دلار قرارداد صادرات خدمات فنی مهندسی داشتیم. متاسفانه سال ۹۰ به واسطه تشدید تحریمها و همچنین دولت وقت مشوقهای صادراتی را قطع کرد این ۲ اقدام باعث شد تا روند روبه رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی کاهش یافت.
عضو هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی بیان کرد: این روند کاهشی همچنان داشت و در دولت حسن روحانی هم بیمهری کاملی نسبت به صدور خدمات فنی مهندسی صورت گرفت. حتی میتوانیم بگوییم به اندازه نیم قدم هم دولت در ایم زمینه رو به جلو نرفت، بلکه عقبگرد هم داشتیم.
ابوطالبی یادآور شد:این وضعیت در نهایت به این منتج شد که در سالهای ۹۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات خدمات فنی و مهندسی به زیر ۲۰۰ میلیون دلار رسید.
false
true
false
true