true
به گزارش چغادک نیوز، آیین نامه پرحاشیه از لایحه شهر دوستدار سالمند در شورای شهر تهران در صحن شورا مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورا نظراتشان را در این زمینه مطرح کردند. در قالب این مصوبه قرار است کارت هایی با اعتبار۵۰۰ هزار تومان برای برخی از سالمندان پایتخت در نظر گرفته شود. هرچند آیین نامه مربوطه سرانجام پس از اما و اگرها تصویب شد ولی این مساله با واکنشهای مختلف همراه شده و بسیاری آن را شوآف مدیران شهری و شورای شهریها در ماههای پایانی فعالیتشان میدانند.
مصوبه قابل اجرا نیست/ اذعان برخی اعضا به انجام شعار و شوآف
اختلاف بر سر این مصوبه میان شورای شهریها هم به حدی بود که بهاره آروین عضو شورای شهر تهران آب پاکی را روی دست اصلاحطلبان ریخت و گفت: بار مالی ناشی از اختصاص کارت سالمندی ۵۰۰ هزار تومانی در هیچ یک از ردیفهای بودجه دیده نشده و هدف شعار دادن است یا قابل اجرا بودن طرحها و لوایح است.
این عضو شورای شهر تهران بر عدم بررسی دقیق آئیننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند تأکید کرد و گفت: صدور کارت جامع سالمندی با اعتبار ۵۰۰ هزار تومان حداقل هزار میلیارد تومان بار مالی دارد. ارائهدهندگان این لایحه میخواهند این هزینه را از طریق کدامیک از ردیفهای بودجه شهرداری تامین کنند؟
وی با اشاره به اینکه به لایحه ایراد شکلی وارد است، گفت: این لایحه یک بار در دستور صحن شورای شهر آمده و اعضاء تا ماده سوم آن را مصوب کردهاند. این در حالی است که اکنون مصوبات یادشده در آئیننامه حاضر قید نشدهاند.
وی افزود: در زمان بررسی اولیه این آئیننامه در صحن شورای شهر وقتی به ماده ۴ رسیدیم که ماده اصلی لایحه است، با توجه به بار مالی زیادی که این ماده دارد (حداقل هزار میلیارد تومان) و از آنجا که این بار مالی قبلا در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی نشده بود، مقرر شد لایحه به کمیسیون بازگشت داده شود و در کمیسیون مشترکی با حضور کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شود.
این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: با وجود تصمیمی که در صحن گرفته شد، هیأت رئیسه این لایحه را به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع ندادند تا امروز که بررسی آن مجدداً در دستور صحن قرار گرفت. متأسفانه وقتی مصوبات مشمول مرور زمان میشوند اینگونه مشکلات به وجود میآیند.
سرانجام کارت سالمندی مشابه یارانهها
آروین با اشاره به اینکه براساس آئیننامه مزبور همه افراد بالای ۶۰ سال مشمول دریافت کارت جامع سالمندی میشوند، گفت: اولا سن سالمندی در همه اسناد کشور ۶۵ سال است و در جلسه قبل هم همین سن تصویب شد؛ ثانیاً صِرف اینکه افراد بالای ۶۰ سال باشند، برای واجد شرایط شدن نسبت به دریافت چنین کارتی کافی نیست. در مورد یارانه هم همین مشکل وجود داشت؛ چراکه همه افراد فارغ از نیازمندی یا عدم نیازمندی نسبت به دریافت آن اقدام کردند و بودجه کفاف نمیداد.
وی اضافه کرد: اشکال مهمتر مربوط به منابع تامین بودجه این لایحه است. ارائهدهندگان این لایحه بار مالی آن را در کدامیک از ردیفهای بودجه دیدهاند؟ قرار است شهرداری اعتبار این کارتهای جامع سالمندی را از طریق کدام ردیف بودجه محقق سازد؟ آیا تنها قرار است در صحن شعار دهیم و به عملیاتی شدن طرحها و لوایح فکر نکنیم؟ خواهشم این است که دوستان موافق به این سوال پاسخ دهند.
بار مالی قابل احصاء نیست/نظام بودجه ریزی را مخدوش نکنید
حسن رسولی خزانه دار شورا هم درباره این موضوع مخالف است. وی در این باره گفت: ایجاد هزینه از طریق ارائه تخفیفات بیشتر به سالمندان در حوزه حمل و نقل در اواسط سال علاوه بر مخدوش کردن نظام بودجه ریزی و تخصیص منابع شهرداری تهران، بیشترین لطمه را به بنیه نحیف حوزه حمل و نقل میشود.
وی افزود: دو ایراد اساسی به این لایحه وارد است که یکی از آن مربوط به ماده ۵ آن است. خلاصه ماده ۵ این است که به همه شهروندان بالای ۶۰ سال تهرانی و همچنین کارکنان شهرداری بالای ۶۰ سال که بازنشسته شده باشند و والدین آنها اول هر سال بن ارائه دهیم.
رسولی افزود: این مصوبه به لحاظ بار مالی قابل احصاء نیست. علاوه بر این ما نمیتوانیم وسط سال این حجم از بار مالی را به شهرداری تحمیل کنیم.
وی گفت: این در حالی است که ما کارت منزلت و تخفیفاتی در این حوزه ارائه کردیم. ماده ۵ این لایحه نظام بودجه ریزی و تخصیص منابع را در شهردار تهران مخدوش میکند و چون قابلیت اجرایی ندارد، هدف تکریم بازنشستگان به دلیل نامتناهی بودن جامعه هدف را لوث می کند. همچنین می تواند بیشترین لطمه را به بنیه نحیف حوزه حمل و نقل عمومی وارد کند.
رفتارمان پوپولیستی نیست
البته در صحن شورا تعدادی از اعضای شورا ارجاع مجدد لایحه آئین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیونها شدند ولی برخی دیگر در شورا آن را اهانتی به شورا دانستند. حسن خلیل آبادی که خود یکی از سالمندان عضو شورا است، گفت: ارجاع مجدد لایحه آئیننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیونها را اهانت به شورا خواند و خواستار جلوگیری از این امر شد.
وی گفت: مواد این مصوبه در حال اجرا است و از این طریق سالمندان بسیاری از خدمات و تسهیلات بهرهمند شدهاند، اما گویا برخی از اعضا و کمیسیونها کمیسیونتر هستند و نظر برخیها در هرآنچه مصوب میشود، باید اعمال شود!
وی با بیان اینکه مبالغی از طریق کارت جامع سالمندی پرداخت و ساماندهی میشود، عنوان کرد: اغلب افراد فرودست جامعه از این امتیازات بهره میگیرند، این برنامه پوپولیستی نیست و کاری است که مدیریت شهری برای خدمات دادن به قشری که به آنان متعهد بوده، انجام داده است.
این عضو شورای شهر با تأکید بر اینکه افراد سالمند سالها در این شهر زیسته، عوارض پرداخت کرده و عمر گذراندهاند، تصریح کرد: حال امروز در حالت پیری، ناتوانی و مشکلات مالی باید به این افراد خدمت کنیم و همین خدمات جزئی هم باید تداوم یابد.
خلیلآبادی اظهار کرد: در شهرداری هزینههایی صورت گرفته که ارتباطی هم با این سازمان نداشته است، حال که به این قشر متعهد شدهایم و خدمات مذکور برعهده شهرداری است، نباید در قبال آنان کوتاهی کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش تأکید کرد: مبلغ این کارت که اغلب ۵۰۰ هزار تومان است، رقمی نیست که برای شهرداری بار مالی داشته باشد، اما حذف آن برای ما یک مورد منفی است، چراکه طی سالیان گذشته شهرداری به سالمندان کمک کرده، حال ارجاع مجدد لایحه «آئین نامه مصوبه شهر دوستدار سالمند» به کمیسیونها اهانت به شورا است، لذا تقاضا میکنم اعضاء به این پیشنهاد رأی ندهند.
سرانجام این لایحه تصویب شد و اما محسن هاشمی به نوعی برای آن شرط گذاشت و گفت: قرار است کارت برای همه باشد بلکه براساس تقاضا کارت اعتباری صادر میشود و برای همه سالمندان اختصاص نمییابد.
کارت برای همه سالمندان است
محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران این موضوع را به عنوان یک اتفاق خوب و امیدبخش دانست و در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: آییننامه ارائه خدمات و تسهیلات ویژه رفاهی فرهنگی ورزشی و تفریحی ویژه سالمندان با رای قاطع اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.
وی افزود: از این پس همه سالمندان بالای ۶۵ سال میتوانند و درخواست و دریافت کارت تکریم سالمندی از خدمات مذکور استفاده کنند.
کارت اعتباری سالمندان فقط برای علاقهمندان
درباره این موضوع به سراغ زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران رفتیم. وی درباره این موضوع گفت: کارت اعتباری سالمندان فقط برای سالمندان علاقهمند و متقاضیان است.
فک نمیکنیم همه سالمندان مراجعه کنند/ اعتبار را در بودجه در نظر گرفتهایم
وی در پاسخ به این پرسش که به هر حال همه سالمندان ممکن است نسبت به این موضوع علاقهمند باشند و آیا اعتبار لازم در این زمینه وجود دارد، گفت: بله البته گمان میکنیم بسیاری از سالمندان برای دریافت تسهیلات و کارت اعتباری مربوطه مراجعه نمیکنند و اعتبار لازم هم در این زمینه قبلاً در بودجه ۱۴۰۰ سال پیش بینی شده است.
وی گفت: میزان بودجه مورد نظر بر اساس میزان استفاده از همین مبلغ مالی در سال ۹۹ دیده شده است و تفاوت آن با یک کارت اعتباری این است که سالمندان می توانند از سالن های ورزشی و مراکز فرهنگی استفاده کنند.
لایحه در سال ۹۴ به شورا آمد ولی الان تصویب کردیم
نژاد بهرام افزود: با تصویب این لایحه خدمات برای سالمندان فراگیر و بیشتر شده و کمک به آنها محسوب میشود میزان بودجه پیشبینی شده نیز بیشتر از سال ۹۹ است واین یک اتفاق مهم برای حمایت از شهروندان بود و علیرغم اینکه لایحه در سال ۹۴ به شورا آمده بود اما شورای پنجم آن را تصویب کرد.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: این لایحه به رغم ۳ بار برگشت به کمیسیون جز لوایح نادر و اثربخش برای مدیریت شهری بود که کمیسیون شهرسازی و اجتماعی با کمک بقیه اعضا این اتفاق مهم را در شورا رقم زدند.
مصوبه حمایت از سالمندان کارنامه خالی مدیران شهری را پر میکند؟
کمتر از یک ماه دیگر به انتخابات شورای شهر ششم باقی مانده و فعالیت شورای شهر جدید هم نیمه نخست امسال آغاز خواهد شد بسیاری این مصوبه شورا برای حمایت از سالمندان را بی اثر و نوعی شعار انتخاباتی میدانند حتی تعدادی از اعضای شورای شهر کنونی هم به این قضیه اذعان دارند و حالا باید دید این مصوبه اجرایی و عملیاتی خواهد شد و چند سالمند از آن بهره مند می شوند و یا تنها این موضوع یک شوآف انتخاباتی و صرفا جهت پرکردن کارنامه خالی مدیران در شورای پنجم است؟/فارس
false
true
false
true